Dag 4, rustdag - Reisverslag uit Turnov, Tsjechische Republiek van John & Karin Bakker - WaarBenJij.nu Dag 4, rustdag - Reisverslag uit Turnov, Tsjechische Republiek van John & Karin Bakker - WaarBenJij.nu

Dag 4, rustdag

Door: John

Blijf op de hoogte en volg John & Karin

23 Juli 2014 | Tsjechische Republiek, Turnov

Het ontbijt was broodjes met roerei, jam, honing en koffie en toen zijn we de tassen naar de auto gaan brengen. Nog even wat eten voor de lunch ingeslagen en uitchecken. Toch nog even omhoog naar 1235 m via de stoeltjeslift. Er ging werkelijk van alles naar boven: fietsen, steps, fietskarren etc. Boven aangekomen was het leuk om rondom punten te herkennen en te zien hoe ver we eigenlijk hebben gelopen. Even een koffie met bosbessentaart en toen definitief Spindleruv Mlyn achter ons gelaten. Het was 1,5 uur rijden naar onze volgende stop: Hotel Korunni Princ in Turnov. De spullen uit de auto, auto op geschikte parkeerplaats zetten en toen op weg naar het station voor een kaartje naar Mnichovo Hradstiste. Maar hoe maak je de dame achter het raampje duidelijk dat je twee kaartjes voor morgen, enkele reis, wilt naar een plaatsnaam waarvan je weet dat het hem niet goed gaat uitspreken? Met het vertaalboekje erbij heb ik het op papier gezet en toen hadden we twee kaartjes voor 49 kronen omgerekend €1,80.

Het is niet moeilijk om Nederland te vergeten in een land met een vreemde taal en een compleet andere omgeving en zoveel nieuwe indrukken, maar vandaag om 16:00 hebben we in een park de aankomst van de eerste slachtoffers van de vliegeramp gevolgd en de minuut stilte meegedaan. Raar dat hier alles gewoon doorgaat in een land dat geen slachtoffers te betreuren heeft.

Ik heb inmiddels twee pijnlijke blaren die moesten worden doorgeprikt, anders kan ik morgen niet lopen. Vanmorgen zijn mijn slippers ook stukgegaan dus bij een outdoorwinkel hebben we mooie sandalen gekocht, natuurlijk wel van Tsjechische makelij en dus heel betaalbaar :-).

Na een prima diner nog even een glas wijn in het restaurant van het hotel en dan snel slapen ter voorbereiding op een wandeldag van zo'n 18 kilometer.